Etusivu > Uncategorized > Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: ei ole olemassa oikeutta abortoida

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: ei ole olemassa oikeutta abortoida

STRASBOURG, torstaina 16. joulukuuta 2010


Viime torstaina 16. joulukuuta Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) sanoi, että ei ole olemassa oikeutta abortoida eikä sitä voida vaatia valtiolta. Pro-kuolema painostusryhmät olivat tehneet rikosilmoituksen Irlannin valtiota vastaan sanoen, että Irlannin elämää puolustava perustuslaki hyökkää ”naisen oikeutta abortoida” vastaan. ABC versus Irlanti päättyi selvästi elämän puolesta, EIT julisti, että Irlannin perustuslain abortin kielto on Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukainen.

Rikosilmoituksen teki 3 naista (kaksi irlantilaista ja yksi liettualainen), jotka sanoivat että heidät pakotettiin menemään ulkomaille tappaakseen sikiönsä, mikä heidän mukaansa olisi voinut vaarantaa terveytensä. Koko prosessi oli Irish Family Planning Association – pro-kuolema painostusryhmän järjestämä. He yrittivät vaikuttaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, jotta he hyväksyisivät ”oikeuden abortoida”.

Joka tapauksessa tuomioistuin sanoi, että Irlannin laki on ihmisoikeussopimuksen mukainen, kun se puolustaa syntymättömien oikeutta elämään eikä ole oikeutta abortoida. EIT tunnusti myös, että syntymättömillä on oikeus elää. ”Lapsen oikeus elää voi laillisesti ylittää muita ristiriidassa olevia oikeuksia”, sanoi Grégor Puppinck, European Centre for Law and Justice -ryhmästä.  Hän myös muistuttaa, että valtio on se, jonka pitää puolustaa oikeutta elämään, kun se käyttää suvereniteettiään.

Mitä emme ymmärrä, on miksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei vielä puolusta elämää kaikissa tapauksessa, niin kuin leuhkii:

http://eur-lex.europa.eu/fi/treaties/dat/32007X1214/htm/C2007303FI.01000101.htm

Advertisement
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: